С наближаването на коледните празници всяка година много хора по

...
 С наближаването на коледните празници всяка година много хора по
Коментари Харесай

Колко трябва да похарчим за коледни подаръци?

 С наближаването на коледните празници всяка година доста хора по света си задават един и същи въпрос - какъв брой пари да похарчат за дарове на своите близки, родственици и сътрудници.
Дали сумата, която ще отделят, няма да е прекомерно дребна или прекомерно огромна? Как ще се одобри това от отсрещната страна? Онлайн изданието Marketwatch дава пет скъпи съвета на всички, които са изправени пред тази алтернатива.    Очаква се тази година американците да похарчат приблизително по 638 $ за коледни дарове, написа изданието. Но в всъщото време съвсем половината консуматори признават, че задлъжняват съществено около коледното извършване на покупки.

Миналата година средностатистическият американец е изтеглил заеми за по над 1000 $ за дарове.    Как да подредим персоналния си бюджет, тъй че да не се постанова да поемаме непостижима финансова тежест и в това време да зарадваме обичаните си хора? Ето какво поучават експертите:    1. Направете списък    По принцип не е добра концепция да поръчвате храна на гладен корем. Точно по същата причина не е целесъобразно да тръгвате на обиколка по магазините, без да имате авансово направен лист.    Хубаво е да извършите съответен лист с хората, за които ще взимате дарове. Като за начало, можете да започнете с тези, на които сте подарили по нещо предходната година.

Припомнете си какъв брой сте похарчили тогава и какво сте получили в подмяна, с цел да извършите преценка за рационалните финансови граници, в които да се разпростирате.    Когато разглеждате един сходен лист " черно на бяло ", придобивате доста по-реалистична визия за средствата, които ще би трябвало да отделите, в случай че не желаете да затънете в нови задължения.    2. Обмислете взаимоотношенията си    Връзката с индивида, на който желаете да извършите подарък, е основна за установяване на разноските. Експертът по етикет Жаклин Уитмор дефинира следните три категории:    1. Познати, сътрудници и не доста близки другари - сред 10 и 20 $ на човек.    2. Близки другари, родственици и членове на фамилията - сред 30 и 75 $ на човек.  3. Съпруг/а - към 100 долара    Разбира се, тези стойности не трябва да се абсолютизират, още повече че сумите зависят и от стандарта на живот на мястото, където живеете.    3. Измерете финансовата си " температура "     Най-важният фактор, който би трябвало да имате поради, когато пазарувате по празниците, несъмнено е личното ви финансово положение. Ако към този момент имате насъбрани задължения, по които плащате високи лихви или пък се пробвате да стъпите на краката си след промяна на работното място, добра концепция е да не се " изхвърляте " с подаръците.    Би трябвало вашите близки и другари да прояват схващане, като даже можете да се уговорите авансово да бъдете по-скромни в материалните жестове.    Идеалният сюжет е да се вместите в бюджет, който да можете да покриете без проблем с част от месечните си приходи. Спестяването също е целесъобразен вид.

Дори да нямате нищо в " касичката ", не е късно да започнете - в случай че отеляте по 50 $ на седмица в оставащия до края на годината месец и половина, ще имате заделени 300 $.    4. Избирайте деликатно времето за пазаруване    " Черният петък " не е единственият ден, в който можете да откриете преференциални предложения по магазините. " Зеленият понеделник " е нещо като опция на " киберпонеделника ", в който огромните онлайн магазини оферират огромни отстъпки.

Много от тях от време на време провеждат и " дни с безвъзмездна доставка ", в които можете да спестите съществени суми от транспортни разноски.     Покупката с понижение на така наречен " гифт " карти, които могат да се употребяват за извършване на покупки в разнообразни обекти, също могат да бъдат доста подобаващ коледен подарък. Те икономисват доста време и главоболия, защото дават опция на индивида, който желаете да зарадвате, самичък да избере своя подарък.    5. Подарявайте време вместо вещи    Времето е подарък, който няма да се отрази на персоналния Ви бюджет, само че в това време ще Ви донесе доста повече благополучие и хубави моменти. Изследване на консултантската компания NPD Group демонстрира, че предходната зима 40% от хората са предпочели да подарят на своите близки някакво прекарване, вместо да им купуват материални дарове.    Някои от тях в действителност костват пари, само че има и други, които можете да организирате съвсем гратис - фамилен пикник измежду природата или уютна вечеря вкъщи с обичаното домашно ядене, да вземем за пример.    Това е метод да демонстрирате любовта си по доста по-запомнящ се метод, в сравнение с да харчите непотребни финансови средства.  
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР